Vakuumske dizalice za mramor i keramiku


Vakuumske dizalice za mramor i keramiku

Specijalisti za vakuumske dizalice za mramor i keramiku

Specijalisti za vakuumske dizalice za mramor i keramiku

Righetti se može pohvaliti širokim asortimanom vakuumskih dizalica za ploče od mramora, granita, kvarcita i drugih vrsta kamena, kao i za kuhinjske radne ploče. Modeli uključuju usisne čašice, počevši od jedne usisne ploče do konfiguracije s više ploča, čije su dimenzije promjenljive kako bi se prilagodile svim potrebama. Ovisno o teretu koji se podiže i njegovoj veličini, možemo vam ponuditi pravo rješenje za vaše potrebe.

Polazeći od našeg poznavanja svijeta mramora, razvili smo i liniju posebnih dizalica za keramiku i granitogres. Ove materijale, naime, karakteriziraju velike dimenzije i vrlo tanke debljine, karakteristike koje ih čine iznimno krhkima.

Širok izbor modela

Usisne čašice za mramorne ploče

Za podizanje mramornih ploča, Righetti nudi širok raspon vakuumskih dizalica koje pokreće komprimirani zrak, struja ili baterije.

Ovisno o veličini i težini tereta kojim se rukuje, usisne čašice mogu biti opremljene jednom ili više usisnih ploča. Bez obzira na njihov broj, Righetti usisne ploče posebno su dizajnirane za prianjanje na mramor, granit, kvarcit i druge vrste kamena s glatkom, toplinsko obrađenom ili izbušenom površinom.

Konkretno, vakuumska dizalica P3A je najpopularniji model u ovom sektoru: zahvaljujući praktičnim slavinama za pojedinačno isključivanje usisnih ploča, predstavlja rješenje tri-u-jednom za rukovanje velikim pločama, kuhinjskim radnim pločama i malim radnim komadima.

Usisne čašice sa spuštenom strukturom

Svjestan nerijetko ograničenih prostora u kojima tvrtke često rade, Righettijev tim za istraživanje i razvoj dizajnirao je liniju vakuumskih dizalica sa spuštenom visinom.

Usisne čašice serije S, zapravo, omogućuju smanjenje visine podkuke za oko 50% zahvaljujući tlaku vakuumskog spremnika unutar prečke i nagnutom položaju pneumatskog cilindra (serija S-PN).

Ovo znatno smanjenje predstavlja idealnu značajku za rad bez poteškoća u situacijama s niskim visinama stropova.

Vakumske dizalice za kuhinjske radne ploče

Za rukovanje kuhinjskim radnim pločama, Righetti je razvio seriju vakuumskih dizalica posebno za ovu upotrebu.

Ovisno o potrebama dizalica se može napajati tlačenim zrakom, strujom ili baterijom, a oscilacija može biti ručna ili pomoću cilindra (pneumatskog ili hidrauličkog).

Usisne čašice su opremljene sa 3, 4 ili 5 pravokutnih usisnih ploča. Potonje se mogu okretati, premještati duž prečke i isključiti pomoću praktičnih slavina kako bi se osigurala maksimalna prilagodljivost različitim oblicima kuhinjskih radnih ploča.

Polaganje kamena u vanjskim prostorima

Osim rada s mramorom i kamenom, možda će biti potrebno postaviti ploče u vanjskim prostorima, kao što su kuhinjske radne ploče, podovi ili stepenice.

U ovakvim situacijama u kojima postoji opasnost da veza s napajanjem bude fluktuirajuća ili odsutna, bitno je raditi s vakuumskim dizalicama opremljenim neovisnim napajanjem.

Za obavljanje ovih zadataka na otvorenom, Righetti je dizajnirao modele koji se napajaju punjivom baterijom velikog kapaciteta. Uz to, ove vakuumske dizalice opremljene su visokim sigurnosnim sustavima koji stalno prate razinu vakuuma u krugu i razinu napunjenosti baterije.

Podizanje keramičkih ploča i lomljivih materijala

Uz brojne modele za rukovanje pločama od mramora, granita i drugog kamena, Righetti je razvio liniju vakuumskih dizalica za keramiku, granitogres i druge lomljive materijale.  Svjestan bitne razlike između različitih materijala, odjel za istraživanje i razvoj koncentrirao je svo znanje stečeno na terenu kako bi razvio proizvode koji bi se mogli prilagoditi tako osjetljivom materijalu prilikom rukovanja.

To je dovelo do razvoja vakuumskih dizalica s okruglim pomičnim pločama, postavljenim na krakovima koji se redom mogu premjestiti i isključiti iz vakuumskog kruga. S ovim značajkama, usisna čašica se može prilagoditi različitim veličinama ili oblicima materijala, jamčeći stalnu potporu cijeloj ploči.

Pažnja i briga za svaki detalj

Svijet podizanja mramornih ploča sučeljava se s brojnim potrebama: različite vrste napajanja, kontakt s prašinom i vodom, ploče različitih veličina i površina koje nisu uvijek homogene. Za svaku potrebu Righetti tim vam može savjetovati najprikladniji proizvod zahvaljujući brojnim primjenjivim kombinacijama.

Prianjanje na svakoj površini

Prianjanje na svakoj površini

Nemojte se bojati bilo koje površine: zahvaljujući svojoj posebnoj smjesi, Righetti vakuumske čašice mogu prianjati na glatke, toplinsko obradjene ili izbušene površine. A u slučaju neravnih površina imamo brtve za ovu svrhu.

Jednostavno održavanje i čišćenje

Jednostavno održavanje i čišćenje

Rad s mramorom podrazumijeva stalni kontakt s prašinom i vodom. Za dugi vijek trajanja dizalice, njeno održavanje je ključno i može se jednostavno izvesti pomoću slavina za odzračivanje.

Prilagodljivost za svaki format

Prilagodljivost za svaki format

Kako bi se mogli prilagoditi različitim formatima ploča, vakuumske dizalice Righetti omogućuju ne samo pomicanje usisnih ploča duž središnje prečke, već i njihovo okretanje za 90° s mogućnošću međublokova, na nekim modelima.

Usisna čašica s zasebnom pumpom

Usisna čašica s zasebnom pumpom

Zasebna vakuumska pumpa čest je izbor ako pumpnu grupu želite smjestiti zaklonjenu od prašine i vode. Također je posebno korisna za podizanje propusnih materijala kao što je travertin.

Prilagodbe po mjeri

Prilagodbe po mjeri

Uz brojne modele dostupne u katalogu, naše dugogodišnje iskustvo i znanje omogućuju nam da vam ponudimo i vakuumske dizalice prilagođene vašim potrebama. Sve što trebate učiniti je kontaktirati nas.

Međunarodna dostava

Međunarodna dostava

Udaljenost više nije prepreka: Righetti vakuumske čašice možemo isporučiti bilo gdje u svijetu zahvaljujući širokoj trgovačkoj mreži koju smo stvorili tijekom godina.

Tražite kvalitetan proizvod? Postanite partner Righetti Vacuum Lifters

Tražite kvalitetan proizvod? Postanite partner Righetti Vacuum Lifters

Kvalitetni materijali, čvrste strukture, talijanska tehnologija: Righetti vakuumske dizalice su sve to i još mnogo više. S vremenom proizvodnje među najbržim u sektoru, vašu usisnu čašicu možete dobiti za kratko vrijeme. Osim toga, možete računati na preciznu, jasnu i brzu uslugu Pomoći, kako vaš posao nikada ne bi bio zaustavljen.

Kontaktirajte nas

Trebate li više informacija ili želite dobiti ponudu za vakuumsku dizalicu?
Opišite svoje potrebe: moći ćemo vam pomoći prepoznati pravi model za vas.


Ovo polje je obavezno
Ovo polje je obavezno
Ovo polje je obavezno
Ovo polje je obavezno
Morate unijeti valjanu adresu e-pošte
Ovo polje je obavezno
Ovo polje je obavezno
Ovo polje je obavezno