Vakuumske dizalice za manipulaciju metalom


Vakuumske dizalice za manipulaciju metalom

Specijalisti za vakumske dizalice za lim

Specijalisti za vakumske dizalice za lim

Righettijev odjel za Istraživanje i Razvoj već više od dvadeset godina dizajnira vakumske dizalice za limove i neželjezne materijale, uvijek imajući na umu najčešće potrebe čeličana i strojarskih poduzeća koja obrađuju metal. Vakuumske dizalice sa usisnim čašicama koriste se u industriji čelika za rukovanje limom unutar proizvodnog područja, na primjer za utovar i istovar CNC [kompjuterizirano numeričko upravljanje] strojeva kao što su lasersko rezanje, plazma, rezanje kisikom ili rezanje vodenim mlazom.

Za razliku od podizanja pomoću magneta, usisne čašice su u stanju podići bilo koju vrstu metala, poput nehrđajućeg čelika, aluminija, bakra i neželjeznih materijala, zahvaljujući vakuumskom sustavu i posebnim usisnim tanjurima.

Usisne čašice za svaki format lima

Usisne čašice za limene formate 3000x1500mm

Za male formate lima, poput 3000 x 1500 mm, koji se često koriste na laserskom rezanju ili drugim strojevima za rezanje, Righetti nudi modele kompaktnih vakuumskih dizalica, obično s 4, 6 ili 8 usisnih tanjura.

S obzirom na male dimenzije lima, kupac može birati između dizalica sa standardnom strukturom ili sa spuštenom strukturom (serija FS) sa smanjenom visinom ispod kuke.

Vakuumska dizalica za lim 4000x2000 mm

Vakuumska dizalica za lim 4000x2000 mm

Kod podizanja limova srednje veličine, kao što je format 4000 x 2000 mm, nudimo vakumske dizalice sa 6, 8 ili 10 usisnih ploča.

Povećanjem broja usisnih ploča osigurava se odgovarajuća potpora cijeloj dužini lima te adekvatan prihvat tereta do 3000kg.

U slučaju da radite s formatima različitih veličina, moguće je mijenjati konfiguraciju dizalice pomicanjem krakova po središnjoj poprečnoj prečki ili ih isključiti pomoću odgovarajućih slavina za isključivanje

Vakumske dizalica za lim 6000x2500mm

Vakumske dizalica za lim 6000x2500mm

U slučaju limova velikog formata, Righetti proizvodi vakuumske dizalice odgovarajućih dimenzija i konfiguracija, obično počevši od 10 usisnih tanjura.

Kako bi mogli podizati i manje formate, usisna čašica omogućuje različite konfiguracije i mogućnost isključivanja usisnih tanjura. S jednom jedinom dizalicom moguće je rukovati limom duljine od 6000 mm do 2000 mm.

Bez obzira na povećanje težine tereta koji treba podnijeti, Righetti usisne čašice osiguravaju izvrsnu izdržljivost tijekom vremena zahvaljujući svojim čvrstim strukturama sa zasteznim šipkama i posebnoj mješavini od koje su izrađene brtve usisnih tanjura.

Teleskopske vakuumske dizalice za podizanje različitih formata

Teleskopske vakuumske dizalice za podizanje različitih formata

Ukoliko je potrebno dizati formate lima koji se međusobno jako razlikuju, posebno su korisne vakumske dizalice s teleskopskom strukturom.

Struktura ovih teleskopskih modela može se jednostavno produljiti ili zatvoriti, u nekoliko poteza i bez dodatnih alata, što olakšava prebacivanje s jedne konfiguracije na drugu.

Usisne čašice za grede i cijevi

Usisne čašice za grede i cijevi

Righetti je proučavao i dizajnirao modele vakuumskih dizalica za podizanje metalnih greda i cjevastih elemenata. Ovi proizvodi, općenito karakterizirani smanjenom potpornom površinom, zahtijevaju upotrebu dugih i uskih usisnih ploča, posebno dizajniranih za ispravno prianjanje na proizvod koji se podiže.

Ovisno o potrebama kupca, usisna čašica može biti na električni, baterijski pogon ili pomoću komprimiranog zraka.

Posebne usisne čašice za zakrivljene površine

U području industrije željeza i čelika postoje brojni proizvodi s konkavnim ili konveksnim zakrivljenim površinama koje je potrebno podići i pomaknuti.

Ovisno o vrsti tereta kojim se rukuje (zakrivljeni lim, zaobljena dna, cisterne, limovi za silose, plinske boce), možemo dizajnirati i proizvesti podizne usisne čašice koje ispunjavaju specifične zahtjeve za tu primjenu, ako standardni modeli ne mogu zadovoljiti zahtjeve .

Kontaktirajte nas kako biste nam pružili pregled vaših potreba: moći ćemo vam pokazati najprikladnije rješenje.

Usisna čašica s viljuškastom strukturom za korištenje na viličarima

Usisna čašica s viljuškastom strukturom za korištenje na viličarima

Za slučajeve rukovanja limom pomoću viličara unutar proizvodnog prostora, nudimo vakuumske dizalice različitih nosivosti s baterijskim napajanjem.

Upravo zato da bi se udobno koristile na viličaru, ove usisne čašice mogu biti opremljene račvastom strukturom. Osim toga, kako bi rad bio još lakši, vakuumska dizalica može biti opremljena bežičnim daljinskim upravljačem za kontrolu preuzimanja i otpuštanja tereta udobno sa viličara.

Različita napajanja za sve potrebe

Svaka je tvrtka izgrađena drugačije i mi to znamo: nekima je potreban priključak na kompresor, neki radije odabiru napajanje električnom energijom, a neki umjesto toga žele biti slobodni od kablova odabirom samostalnog rješenja. Rješenja i kombinacije su brojne: stojimo vam na raspolaganju u slučaju nedoumice kako bi predložili najprikladnije rješenje za potrebe kupca.

Righetti učinkovitost u svakom detalju

Kada dizajniramo i proizvodimo naše vakuumske dizalice, uvijek imamo na umu dva temeljna kriterija: pružiti vam učinkovit proizvod tijekom godina i jamčiti usklađenost s najvišim sigurnosnim standardima. Koristeći vakuumske dizalice Righetti, trebali biste biti slobodni raditi bez ograničenja i briga: imajući to na umu, naše usisne čašice dostupne su s različitim izvorima napajanja, imaju modularnu strukturu, opremljene su sigurnosnim sustavima i mogu se opremiti korisnim dodacima kako bi vam posao još više olakšali.

Specifične usisne ploče za lim

Specifične usisne ploče za lim

Svjestan neravnomjernosti tereta u ovom sektoru, Righetti je dizajnirao svoje usisne čašice sa sustavom opružnih ploča kako bi nadomjestio ovaj problem. Štoviše, zahvaljujući posebnoj vulkaniziranoj gumi od koje su izrađene, omogućuju prianjanje i na nauljeni lim.

Usisne čašice i za nepravilne površine

Usisne čašice i za nepravilne površine

Usisne čašice ne samo za glatke limove, već i za nepravilne, reljefne, izbrazdane ili bademaste površine. Righetti je razvio usisne ploče s posebnim brtvama koje omogućuju savršeno prilagođavanje neravnim površinama.

Isključenje krakova i tanjura

Isključenje krakova i tanjura

Kako bi se osigurala modularnost čak i na neteleskopskim vakuumskim dizalicama, moguće je isključiti jedan ili više krakova iz vakuumskog kruga pomoću praktičnih slavina smještenih na rubu uređaja. Kao opcijski dodatak, također je moguće odlučiti se za pojedinačno isključivanje tanjura.

Servis i održavanje

Servis i održavanje

Poklonite svoje povjerenje timu Righetti: mi ćemo vam znati predložiti najprikladniju usisnu čašicu za vaše potrebe i pomoći vam u slučaju bilo kakvih nedoumica koje imate, zahvaljujući našem dugogodišnjem iskustvu u sektoru.

Čvrste strukture

Čvrste strukture

Righetti usisne čašice za lim dizajnirane su kako bi osigurale maksimalnu sigurnost i stabilnost tereta zahvaljujući čvrstim strukturama ojačanim čeličnim steznim šipkama.

Međunarodna dostava

Međunarodna dostava

Udaljenost više nije prepreka: Righetti vakuumske čašice možemo isporučiti bilo gdje u svijetu zahvaljujući širokoj trgovačkoj mreži koju smo stvorili tijekom godina.

Tražite kvalitetan proizvod? Postanite partner Righetti Vacuum Lifters

Tražite kvalitetan proizvod? Postanite partner Righetti Vacuum Lifters

Kvalitetni materijali, čvrste strukture, talijanska tehnologija: Righetti vakuumske dizalice su sve to i još mnogo više. S vremenom proizvodnje među najbržim u sektoru, vašu usisnu čašicu možete dobiti za kratko vrijeme. Osim toga, možete računati na preciznu, jasnu i brzu uslugu Pomoći, kako vaš posao nikada ne bi bio zaustavljen.

Trebate li više informacija?

Trebate li više informacija ili biste željeli dobiti ponudu za jednu vakuumsku dizalicu?
Ispunite donji obrazac sa vašim podacima i ukratko opišite vaše potrebe: javit ćemo vam se u najkraćem mogućem roku.


Ovo polje je obavezno
Ovo polje je obavezno
Ovo polje je obavezno
Ovo polje je obavezno
Morate unijeti valjanu adresu e-pošte
Ovo polje je obavezno
Ovo polje je obavezno
Ovo polje je obavezno